V neděli 15. září jsme se zúčastnili v Oloví II. ročníku soutěže TFA a to ve všech kategoriích, pro které byla soutěž připravena a to mladší žáci, junioři, starší žáci a dorostenci. TFA je zkratkou z anglických slov Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije a je názvem nejtěžších hasičských soutěží, které svými podmínkami simulují práci hasiče při zásahu. Hasič je ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic, přilby a s nasazeným aktivním dýchacím přístrojem. 

Pro uvedené kategorie byly podmínky upravené vzhledem k věku zúčastněných, ale i přesto si všichni soutěžící za slunečného teplého počasí sáhli na své dno. Junioři, mladší a starší kategorie nebyly oblečeny do těžkého zásahového obleku, ale stačil jim dlouhý rukáv, přilba a dlouhé kalhoty-ovšem nesměli to být elasťáky a plnily disciplíny jako tahání  40 metrové hadice "C", tahání barelu, přeskakování překážky, přenášení figuríny cca 15 kg, roztahování a motání 10 metrové hadice "B", přenášení plného hasicího přístroje, přehazování malé pneu od traktoru.

Kategorie dorostenců měla podmínky dost ztížené. Ty už museli disciplíny plnit v těžkém zásahovém obleku, s přilbou, rukavicemi a dýchacím přístroji v pohotovostní poloze. Disciplíny měli podobné, ale v jiné váhové kategorii. Figurína měla 90kg, přehazovali zadní gumu od traktoru, natahovali 2x40 metrů hadic "C", přeskakovali 2 metry vysokou bariéru, roztahovali a motali 20 metrové hadice "B". Pořadatel měl zajištěnou zdravotnickou záchrannou službu, která po doběhnutí každého závodníka zkontrolovala.

A jaké bylo umístění? V kategorii mladší žáci se umístil na 1. místě Filip Belička, 2. místě Jan Gregor a na 3. místě se Denis Hynš. V juniorské kategorii se umístil na 1. místě Jiří Dočkal a Vojtěch Novák na 3. místě. V kategorii starší žáci, se umístil Filip Kožuch na 2. místě a kategorii dorostenců se na 1. místě umístila Nikol Oravová.