Fotografie jako proces uchovávání obrazu historie je znám již řadu let. Také chodovský hasičský sbor pořizuje fotografie pro historické zaznamenání činnosti hasičů našeho města. A není to jen z tohoto důvodu. Pořizované fotografie slouží k vyhodnocování způsobu zásahu, jako důkazní materiál pro orgány činné v trestním řízení, jako podklad pro šetření pojišťoven a také jako doklad o činnosti hasičů v případě právních sporů. Fotografie pořizované hasiči v rámci řešení mimořádné události jsou vždy se svolením velitele zásahu a mohou být přílohou dokumentu zprávy o zásahu. Všechny zveřejňované fotografie na webu SDH Chodov jsou vždy v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů a s autorským zákonem. Ne vždy mají hasiči čas pořizovat na místě události fotodokumentaci. V dnešní době, kdy má 98% obyvatel mobilní telefony nebo jiné aplikace záznamových zařízení, je vidět mnoho lidí jak si zaznamenávají činnost záchranných složek.

 

Tímto chceme požádat všechny, kteří mohou poskytnout chodovskému hasičskému sboru jakékoliv fotografie z činnosti hasičů, ať pošlou fotografie v nejlepším možném rozlišení v šířce fotografie nejméně 2048px elektronickou cestou na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jako příklad přikládám k tomuto článku dvě fotografie, které mám již ve svém archivu. Fotografie jsou již po úpravě pro web.  Jednalo se o zásahy technické pomoci v ulici Čs. odbojářů.