V úterý 16. listopadu 2021 odborná porota ocenila padesát jednotek a sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky za profesionálně provedené zásahy a preventivní a společensky prospěšnou činnost. Toto prestižní ocenění se udílí jednou ročně, na základě posouzení provedených zásahů a činnosti.

Zapojení se do boje s šířením nemoci covid-19, pomoc při povodních, tornádu nebo i osamoceným a nemocným lidem, to vše byly zásahy a činnosti, se kterými se přihlásili letošní finalisté do 11. ročníku ankety. O titul Jednotka nebo Sbor dobrovolných hasičů roku se ucházelo 120 zájemců z celé České republiky. Padesáti z nich pak veřejnost poslala rekordních téměř 58 tisíc hlasů, na základě, kterých vzešlo jejich výsledné pořadí.

Naše jednotka byla vybrána mezi finalisty oblasti „jih-západ Čech“ za zásah z 29. května 2021, kdy jsme zasahovali na požáru výškové budovy v ulici Školní v Chodově. Na základě výsledků hlasování veřejnosti, jsme obsadili krásné 2. místo. Podrobnosti o zásahu ZDE.

Jedním z cílů ankety je posílit veřejné povědomí o nenahraditelnosti 360 tisíců aktivních členů dobrovolných hasičů v rámci integrovaného záchranného systému. Díky regionální působnosti to jsou právě dobrovolní hasiči, kdo přijíždí většinou jako první a řeší prvotní zákroky při požárech, dopravních nehodách nebo povodních.

S ohledem na riziko covid-19 se vyhlašování 11. ročníku Ankety Dobrovolní hasiči roku konalo za zpřísněných ochranných opatření. Vyhlášení i příprav se mohli účastnit pouze osoby s platným negativními testy. Oceňování jednotek a sborů dobrovolných hasičů natáčely také kamery České televize, která byla hlavním mediálním partnerem večera. Diváci pořad budou moci vidět 4. prosince ve 14:30 na programu ČT2. Ty nejlepší zásahy a skutky představí prostřednictvím zábavného televizního pořadu široké veřejnosti.

Jednotka SDH Chodov DĚKUJE všem, kteří hlasovali a podpořili nás, v této anketě. Děkujeme také všem, co nás dlouhodobě podporují a v neposlední řadě děkujeme za každodenní podporu našim rodinám.