První červnový víkend proběhlo v Ostrově na Karlovarsku krajské kolo hry Plamen – souboj družstev mladých hasičů Karlovarského kraje o postup na Mistrovství ČR. Celkem 6 disciplín čekalo v dvoudenním klání na 8 družstev z celého kraje, která si vybojovala účast v okresních kolech.  

A jak si vedla chodovská mládež posílená o 2 dívky z Kynšperka nad Ohří? 

Po vítězství v první disciplíně, ve štafetě CTIF, jsme pak trochu rozpačitě vstoupili do další disciplíny, útoku CTIF. Po absolutně nevydařeném prvním pokusu hrozil propad v průběžném pořadí do zadních pozic a téměř jistý konec nadějí v boji o přední příčky. Potřebovali jsme se uklidnit a soustředit se na 2. pokus. Ten byl pak znatelně lepší a vynesl nám solidní 3.místo v disciplíně a minimální ztrátu na čelo průběžného pořadí. Odpolední blok disciplín byl zahájen štafetou dvojic, kde jsme sice velmi těsně, ale přece, zvítězili a bodově se tak dotáhli na průběžně vedoucí družstvo Dalovic. Následovala štafeta 4x60m s překážkami, kde jsme i přes drobné ztráty na předávkách docílili našeho standardního času, který stačil na pěkné 2.místo.

Poslední disciplínou prvního dne byl Závod požárnické všestrannosti a boje se tak přesunuly do přírodního prostředí v Boru nedaleko Ostrova. Přestože jsme měli nejrychlejší běžecký čas, nasbírali jsme oproti jiným hlídkám více trestných minut za chyby, které jsme dříve nedělali. To byla škoda, třetí místo v této disciplíně pro nás znamenalo sice upevnění průběžného 2.místa, ale ztrátu 3 bodů na vedoucí tým Dalovic. Boj o postup na MČR se před poslední disciplínou v podstatě zúžil už jen na tým Dalovic a Chodova.  

Nedělní dopoledne tak patřilo závěrečné královské disciplíně - požární útok. Nyní nám už nestačilo jen podat nejlepší výsledek, ale museli jsme spoléhat i na úspěch ostatních družstev, abychom ještě zabojovali o zlato. První krok se povedl na 100% a více už v tuto chvíli nešlo udělat, hned čas z prvního pokusu nám stačil na vítězství v této disciplíně, ale museli jsme počkat na výkony ostatních.

Až do předposledního útoku by nám výsledek stačil, abychom i celkově byli nejlepší, ale Dalovice si druhým pokusem polepšily a v celkovém součtu všech disciplín porazily chodovské družstvo o pouhý 1 bod. Radost z krásného celkového 2.místa střídalo zklamání z těsné ztráty postupu na Mistrovství ČR. Chybělo málo, vteřina anebo drobné chybičky v disciplínách, které nás stály trestné body navíc…anebo alespoň trochu štěstí jiným týmům, aby se trochu více promíchalo pořadí v jednotlivých disciplínách...

Na druhou stranu jsme ale ukázali, že chodovská mládež patří ke špičce v Karlovarském kraji. Z každé disciplíny jsme si přeci přivezli medaili... Za rok tak můžeme znovu zabojovat o postup na MČR a snad, konečně, i s trochou více štěstíčka. Celému kolektivu chodovské mládeže, doplněného o 2 šikovné posily z Kynšperka nad Ohří patří uznání a poděkování za svědomitý přístup a vynikající reprezentaci v krajském kole.