Kvalifikace všech chodovských jednotlivců na MČR!!!

18.6.2022 byl pro nás klíčový den = 3.kolo STIMAX CUPu, seriálu závodu jednotlivců v běhu na 60 metrů a 100 metrů s překážkami a zároveň uzavření kvalifikace na zářijové MČR jednotlivců.

Přestože počasí v Ústí nad Labem opět předvedlo další extrém – teploty až 36°C, naše mládež předvedla nádherné výkony.

Kategorie mladší dívky (34 závodnic):

Nikola Balážová znovu předvedla špičkový výkon a opět posunutí osobního rekordu na 15,28, zisk stříbrné medaile a kvalifikaci na MČR jednotlivců.

Kategorie starší dívky (48 závodnic):

Jak Dominika Slavíčková, tak Eliška Šimralová se v nabité konkurenci opět neztratily a vylepšily své průběžné umístění. 

Eliška s časem 14,40 obsadila ve 11.místo a Dominika s novým osobním rekordem 14,48 pak 12.místo. Dosažené časy jim navíc zajistily i těsné splnění kvalifikace na MČR.

Kategorie mladší chlapci (28 startujících):

Denis Hynšt bohužel dnes po chybě v prvním a smolném pádu v druhém pokusu obsadil až 22.místo. Neúspěch ale nemusí Denise mrzet, protože čas z minulého závodu jej kvalifikoval na MČR.

Kategorie starší chlapci (45 startujících): 

Zde jsme potřebovali od kluků předvést špičkové časy, a to se povedlo hned prvními pokusy.

Filip Belička časem 15,83 obsadil 17.místo a Marek Brom v novém osobním rekordu 15,91 pak 19.místo. Časy obou borců tak opět znamenaly těsnou kvalifikaci na MČR.

Po 3 kolech STIMAX CUPu tak byla uzavřena kvalifikace na MČR jednotlivců, které se bude v září konat v Benešově. Někteří již měli účast jistou, ale převážná část naší výpravy musela tvrdě zabojovat, a to se nakonec povedlo. Za Karlovarský kraj se tak nominovalo všech 8 chodovský jednotlivců, kteří se kvalifikace zúčastnili. Vedle výše uvedených to je ještě navíc i Teodor Kaňa a Laura Hofrichterová.

Chodovské mládeži je postup na MČR jednotlivců o to cennějším úspěchem, jelikož se těsně nepodařil postup na MČR za družstvo. V kategorii muži (18 startujících) se letos poprvé účastnil i 16letý dorostenec Tomáš Orava. I přes zdravotní omezení ale nakonec obsadil solidní 9.místo v novém osobním rekordu 19,98.

Gratulujeme k dosaženým výkonům a přejeme mnoho úspěchů v nadcházejících závodech, ale hlavně ať se daří v září, na MČR jednotlivců.

Fotky zdroj M.Stehlík (OSH Teplice, veřejné album facecook)